down to earth

Deze avond ben ik naar Down to Earth geweest, een documentaire, die in Amsterdam alleen draait in Cinecenter, tegenover de Melkweg. Het gaat over een familie met drie kinderen, die een wereldreis maakten, op zoek naar de zogenaamde “Wisdom Keepers’’ Ik had verwacht dat het meer puur over de reis ging, maar het ging meer over de wereld en de mens, moraliteit.

Ze ontmoeten veel mensen die meer – Down to Earth – leven, niet puur gericht zijn op het individu, dichter bij de natuur staan en iets doen met de kennis die ze opdoen binnen hun gemeenschap. Uiteindelijk ook heel interessant. Wat een oorzaak is van hoe de wereld nu zo vernietigd is, is dat wij als mens niet in staat zijn om iets daadwerkelijk te doen met onze kennis.We zijn constant bezig met het leren van nieuwe dingen, meer kennis, steeds meer kennis. Maar op een of andere manier gebeurd er toch niet wat er gebeuren moet om deze wereld te redden. We denken aan wat het meest winstgevend is op de korte termijn, durven minder risico’s te nemen, en op die manier komen we niet verder. Vertrouwen hebben in jezelf en de keuzes die je maakt is belangrijk, zo lang het goed voelt en je vooruitgang maakt ben je op de goede weg, hopen dan.

Hopelijk kan onze generatie hier in de toekomst wel deze vooruitgang maken, hopen dat het niet te laat is. Er is zoveel mooie natuur, en zoveel dat ik nog wil zien, dichterbij komen bij alles, prachtige reizen waar ik nog veel over wil schrijven en films over wil maken. Blijven geloven in jezelf en wél iets doen met wat je weet. Maar de toekomst blijft de toekomst, wat het belangrijkste is nu, om daar van te genieten. En dat doe ik 🙂

Keep on dreaming X

Posts created 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top