Lissabon: Alfama & Bairro Alto

Stukje dagboek: 23 april 2017 (Dutch)

”Op de eerste dag waren we als eerste vastberaden om met tram 28 door het welbekende Graca, Alfama en een stukje van Bairro Alto te rijden. Deze tram is immens populair, de wachtrij was enorm en we hebben uiteindelijk anderhalf uur moeten wachten tot we erin mochten; het was het meer dan waard en we zaten prachtig. Bij het eindpunt hebben we toen lekker gegeten, een mooi kerkhof gezien, en toen namen we het trammetje weer terug naar de straatjes van Alfama. Daar heel mooi gelopen, zo veel trapjes, steegjes en doorkijkjes. Daar hebben we heel lekker gegeten en op de terugweg naar ons hotel nog Fado muziek in verschillende straatjes gehoord. Na het ontbijt gingen we vandaag te voet door Bairro Alto, met weer nog meer mooie uitzichtjes, huizen met mozaïek en interessante mensen. We liepen door het beroemde smalle straatje naar beneden, en gingen met een klein trammetje weer omhoog. Geweldig. Prachtig uitzicht op de blauwe Taag achter de gekleurde huisjes in de zon. We aten broodjes op een heel mooi plein, met fonteinen en een goede muzikant. Ik kocht met mama een heel mooi subtiel armbandje en oorbelletjes. De vrouw die dat aan ons verkocht was heel lief en dankbaar. Na ons avontuur in Bairro Alto dronken we iets op het terras van de Elevador de Santa Justa, waar we vervolgens naar het uitzichtpunt gingen en de lift naar beneden  (naar Baixo-Chiado) namen. Bijzonder gebouw, heel handig bedacht. Ik trakteerde bij de Pastelaria op gebakjes en ‘’cappuccino’’ (koffie met slagroom) en toen namen we spontaan de bus naar Gare do Oriente, het station ontworpen door Calatrava.” That story & photo’s for the next time.

Alfama, Bairro Alto & Graca:

Posts created 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top