Discovering Saltholm, Denmark

Afgelopen zaterdag bezocht ik met mijn ouders en mijn broertje het eiland Saltholm. Wie the Bridge kijkt, herkent dit eilandje vast wel uit de serie. We rijden er over de brug van Denemarken naar Zweden heel vaak langs als we onderweg zijn met de auto naar ons huis in Zweden en vonden Saltholm altijd al zo interessant, maar waren er nog nooit heen gegaan. Aangezien we nu wat rustiger aan naar Zweden konden rijden leek het ons een leuk plan om dan ook langs Saltholm te gaan. So that is what we did.

Saltholm ‘’Zouteiland’’ is een Deens eiland in de Sont, 5 km van Amager. We vertrokken met de boot vanaf Amager Strandpark/promenaden naar het eiland. Vanaf de Sontbrug tussen Denemarken en Zweden kun je het eiland goed zien liggen. Op het eiland wonen maar een paar mensen. Er staan een aantal huizen, maar die worden niet permanent bewoond. Eens in de week komt de postbode naar het eiland, en die neemt ook eten mee voor de bewoners die er op dat moment zijn. Je kunt samen met de postbode naar het eiland, maar wij kozen ervoor om een schipper te huren die je meeneemt naar het eiland voor twee uur. De boottocht erheen al was al het coolste wat ik ooit heb gedaan. We vlogen met 75 km per uur over het water. Eenmaal aangekomen op het eiland ben je zelf vrij om het eiland te ontdekken, maar er zijn wel gebieden waar je niet mag komen als toerist aangezien het eiland een beschermd natuurgebied is. Het eiland is niet zo groot, maar wel te groot om in 2 uur in zijn geheel te bekijken. Waarschijnlijk gaan we nog een keer, want het was zo leuk, en er is nog zoveel te zien. Hieronder beelden van eiland! Liefs!

Posts created 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top